Handballmania

Laat je eigen online handbalteam de sterren van de hemel spelen.

HandballMania

Online handbal manager

 

Hier enkele strategische tips :

 1. Het loont de moeite om op rustige tijden goedkope spelers te kopen om ze op drukke dagen - en dus veel vraag- weer van de hand te doen. Wees er wel van bewust dat als je een speler binnen 5 weken na aankoop weer verkoopt, je een gedeelte moet terugbetalen aan het team waarvan je de speler gekocht hebt. De handel in spelers heeft menige teammanager veel geld opgeleverd.

  *Verkocht binnen een week: gaat 30% naar de voormalige club,
  binnen 2 weken: 25% binnen 3 weken: 10%, binnen 4 weken: 8%, binnen 5 weken: 5%. (bron: Anders Busch)

 2. Een speler die minder dan 25 minuten aan een wedstrijd deelneemt heeft ongeveer 40% minder ontwikkeling van zijn vaardigheden. Dit is echter wel afhankelijk van de leeftijd van een speler. Het is onduidelijk hoe de leeftijdsverdeling is. Spelers die niet deelnemen aan de wedstrijd krijgen ook een verminderde vaardighedenopbouw. Het is niet bekend hoeveel zijn nog opbouwen. (bron: Anders Busch)

 3. Als je een spelers koopt mag je tot € 400.000 in de schuld komen te staan. Pas echter wel op met dit soort grote aankopen, je moet daardoor niet al te veel in de geld problemen komen.

 4. Als je een speler koopt om je team te versterken, koop dan wel een speler die iets toevoegd. Probeer je team door een aankoop flink te verbeteren of wacht anders tot een betere aankoop.

 5. Te veel spelers in je team kost je elke week veel spelersloon, hou het aantal spelers daarom beperkt. Bovendien kunnen spelers die geen wedstrijdervaring opdoen zich slecht ontwikklen.

 6. Let er op dat je één of twee goede multifunctionele spelers achter de hand hebt die op verschillende posities kunnen spelen in geval van blessures. Dat is een stuk goedkoper dan elke positie driedubbel te bezetten.

 7. Kijk bij het kopen van een speler niet alleen naar de vaardigheidsindex. Als de combinatie van de vaardigheden niet kloppen dan geeft zo'n speler niet dat wat je er van verwacht had.

 8. Controleer bij je aankopen steeds goed of de spelers wel je juiste vaardigheden bezitten. Vaak staat er een verkeerde positie voor de speler aangegeven. De verkoper is niet verantwoordelijk voor de juiste instelling van de positie die de speler het beste kan bezetten.

 9. Let bij je aankopen ook op de ervaring die de speler heeft. Je team is optimaal als er een goede mix is van jeugd en ervaring. Spelers met veel ervaring "dragen" het team. Vaak hebben de wat oudere spelers veel ervaring, let wel op dat spelers boven de 32 jaar wekelijks vaardigheidpunten gaan inleveren.