Handballmania

Laat je eigen online handbalteam de sterren van de hemel spelen.

HandballMania

Wordt ook manager van je eigen online handbalvereniging. Doe nu mee met de internationale Handballmania competitie. Het is absoluut gratis. Meld je nu aan en speel over enkele minuten mee.

De Spelregels

Beknopte uitleg van de spelregels (met dank aan Nils). Aanvullingen zijn zeer welkom.

Meld je aan bij Handbalmania.tk. Vul vervolgens alle benodigde gegevens in. Let op dat je een goede naam voor de team hebt, je kunt dat later nog wel veranderen maar dat kost veel punten (32000). Vul ook je favoriete nickname in, daarmee kom je in het managerscherm te staan en ben je voor iedereen zichtbaar. Tenslote moet je een goede naam invullen voor je stadion. Nogmaals wees zorgvuldig met invullen, veranderen is lastig en duur. Nadat je je hebt aangemeld is het is zaak om je team beter te laten spelen en inkomen te krijgen.

Inkomen

Inkomen krijg je o.a. van je stadionbezoekers. Het is dan ook verstandig om snel je stadion uit te breiden. Verderop in de uitleg zie je hoe je dat doet. Je kunt dan zelf een verdeling maken tussen vip (meer opbrengsten) en gewoon. Ook krijg je geld van de sponsors, hoe meer je aan marketing doet, hoe hoger het bedrag aan sponsorgeld. Tenslotte kun je spelers verkopen en zo aan de benodigde geldmiddelen komen.

Vaardigheden

De vaardigheid van een speler is erg belangrijk (die kan je bekijken als je in het menu op "spelers" klikt).
Als je net bent begonnen met je team zal die vaardigheidsindex laag zijn. Zo tussen de 2000 en de 3000. Het is zaak om spelers te kopen. Het beste is het om te kijken naar spelers die jong zijn.
Bij "te koop" in het menu zie je de posities van spelers in het veld. Je moet eerst een redelijke basis te kopen om dan langzaam uit te breiden.
Om echt mee te doen moet je verder uitbouwen. De spelers van boven de 10.000 (vaardigheidsindex) zijn erg duur, zeker als ze jong zijn. Je kunt het beste eerst jonge spelers te kopen tussen de 6000 en 9000, en later topspelers kopen voor de verschillende posities.

 Vaardigheden in volgorde van belangrijkheid voor de verschillende posities.

DV Doelverdediger Doelverdedigerswerk, Voetenwerk Passen, Creativiteit, Versnelling, Positiespel
LH Linkerhoek Versnelling, Positiespel Voetenwerk, Passen, Creativiteit
RH Rechterhoek Versnelling, Positiespel Voetenwerk, Passen, Creativiteit
LO Linkeropbouwer Voetenwerk, Passen Creativiteit, Versnelling, Positiespel
RO Rechteropbouwer Voetenwerk, Passen Creativiteit, Versnelling, Positiespel
CS Cirkelspeler Creativiteit, Positiespel Voetenwerk, Passen, Versnelling
SV Spelverdeler Creativiteit, Passen Voetenwerk, Versnelling, Positiespel
7m Werper 7m werpen 2 * Creativiteit, 2 * Versnelling

Spelers

Een jonge speler is tussen de 17-22 jaar oud. Natuurlijk kan je ook wel eens een speler van boven de 32 jaar binnen halen ( die zijn vaak niet zo heel duur) met een hoge vaardigheid, je team wordt daar flink sterker van. Nadeel is dat je jonge spelers minder tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

De opstelling maak je bij "ploegopstelling". Je selecteerd 7 basisspelers en 7 wisselspelers. Daarnaast geef je aan hoeveel tijd de wisselspelers krijgen om zich te bewijzen. Vervolgens kan je hier ook de verdedigingstactiek instellen.

Nieuw stadion

Ga naar "ploeg" in het menu en klik op de naam van je stadion, Vervolgens krijg je een scherm waar je een offerte kan aanvragen en een groter stadion kan kopen. Een groter stadion kan meer supporters en Vips ontvangen waardoor je inkomsten sterk stijgen. Het bouwen van een stadion kost ongeveer 2 weken tijd.

Keeper

Ga naar "ploegopstelling" in het menu, links naast de naam staat bij de keepers dikgedrukt "DV". Bij een keeper moeten de vaardigheden "Doel" en "Voetenwerk" goed ontwikkeld zijn. Goede keepers zijn vrij prijzig. Het loont de moeite om je keeper zelf goed op te leiden.

Spelers

Om spelers te kunnen kopen ga je naar "te koop" in menu. Ga op zoek naar spelers die jou team versterken. Het beste is om spelers te kopen van 17-22 jaar vanaf vaardigheidsindex 6000, hoe hoger hoe beter.

Wanneer je een redelijke basis hebt gekocht kan je sparen om één voor één betere spelers te kopen van 10.000+, of je stadion weer uit te breiden voor meer inkomen.

Trainingen

Iedere week zijn er twee trainingen. Wanneer deze trainingen zijn kun je zien onder het kopje "Competitie" in het menu, onderaan deze pagina staat de info die je nodig hebt.

De trainingsarbeid kan je instellen bij het kopje '"training" in het menu. Bij "help" kan je zien wat goed is voor welke postite.
Door te trainen ontwikkeld een speler zijn vaardigheden. Alleen een speler die wedstijden speelt kan zijn vaardigheden verder ontwikkelen. Als je dus erg veel spelers in je team hebt, kunnen vele spelers niet spelen, met alle gevolgen van dien. Bovendien moet je dan erg veel spelersloon betalen, wat niet zo gunstig is voor de boekhouding.

Clubuitgaven

Onder financieën in het menu staat " verander clubuitgaven" Daar kan je iedere week investeren in verschillende belangrijke zaken voor je club.
Zo zorgt de hulptrainer ervoor dat je trainingen beter worden en dus je spelers ook. Blessures kunnen worden voorkomen als je medische team op orde is. Een investering in het jeugdteam maakt je eigen jeugd beter. Als je geld uitgeeft aan marketing, zul je meer sponsorgeld ontvangen dat de clubkas weer spekt. Heb je een speler met een blessure dan kan die weer spelen als na een kwetsuurbehandeling het aantal dagen bereikt is dat nodig was om weer fit te kunnen spelen. Ook deze kwetsuurbehandeling kost uiteraard geld en moet je betalen via de optie " verander clubuitgaven".

Jeugdteam

Je kan een jeugdspelers promoveren naar je selectieteam door op de desbetreffende knop bij "trainen" te drukken. Doordat ze jong zijn hebben ze nog niet echt veel vaardigheden, maar via spelen en trainen kan zo'n speler zich snel opwerken.
Spelers boven de 32 jaar verliezen ieder week vaardigheid vanwege leeftijd. ook leren ze niet veel meer bij door de trainingen. Wel zijn oudere spelers nuttig voor de balans in je team, ze hebben veel vaardigheden.

Oefenwedstrijden


Gebruik de oefenwedstrijden om de spelers een kans te geven hun vaardigheden op te krikken. Spelers leren meer in een competitiewedstrijd dan in een oefenwedstrijd, maar het blijft belangrijk om te oefenen.
Er zijn twee manieren om een oefenwedstrijd te organiseren. De eerste is dat je naar de ploeg gaat tegen wie je wilt spelen (via "competitie" in het menu). Daar staat bij "ploeg" de optie "oefenwedstrijd".
De tweede is als je in het menu op "ploeg" drukt zie je de gegevens van je eigen ploeg. Klik op "oefenwedstrijd" en je ziet dan de eventuele geplande oefenwedstrijden.
Onderaan staat van maandag tot woensdag "automatisch oefenwedstrijd regelen", dat is handig als je nog niets geregeld hebt. Je kunt dan ook tegen internationale ploegen uitkomen.

Promotie / Degradatie

De ploeg die de competitie wint promoveert naar een reeks hogere competitie. Op competitieniveau 4 promoveert de tweede in de rangschikking ook. De laatst gerangschikte ploeg degradeerd. Soms degraderen meer ploegen om plaats te maken voor andere ploegen. Als twee ploegen evenveel punten hebben, wordt de ploeg met het beste "doelpuntensaldo" winnaar. - als het "doelpuntensaldo" gelijk is zal de ploeg met het meest gescoorde doelpunten het best geplaatst worden.

Mailbox

Via je mailbox kun je per week 3 berichten versturen naar andere managers. Als dat te weinig is kun je via "supporter" een upgrade doen. Voor een klein bedrag krijg je dan de mogelijkheid om oneindig veel te mailen. Bovendien kan je dan de kleuren en vorm van je shirtjes aanpassen en de shirtnummers van de spelers aanpassen.

Belangrijk: Per I.P.adres kan er maar 1 team aangemeld worden. Wees dus meteen zeker van je zaak en regel je zaakjes goed. Fraude wordt zwaar gestraft, meestal definitieve uitsluiting...

Beperkingen / verboden zaken:

  • Per persoon mag je maar 1 ploeg leiden
  • Het is verboden om geld of spelers te wisselen met de bedoeling een ploeg te bevoordelen.
  • Het is verboden een bug of fout in het spel en regels in te voeren
  • Namen van ploegen, stadions en managers mogen niet vulgair zijn in gelijk welke betekenis
  • Je hebt niet ingelogd voor meer dan 6 weken
  • Het kapitaal van de ploeg is minder dan € -1 333 000 (-10 000 000 DKK)
  • De ploeg heeft minder dan 10 spelers

Misschien vind je het leuk om eens een sportweddenschap af te sluiten, of speel je liever terwijl je lekker lui op de bank ligt te online bingo spelen.